Metódy grilovania na grile Weber

Metódy grilovania na grile Weber

Poklop je tajomstvom zaručujúci úspech.

Pri grilovaní doporučujeme mať vždy poklop zatvorený. To zaručí správnu cirkuláciu horúceho vzduchu pod poklopom a zároveň dodá jedlu tú typickú chuť grilovania, ktorú všetci milujeme. Naviac ak necháme poklop zatvorený, bude Vaše jedlo šťavnatejšie a rýchlejšie sa ugriluje. Taktiež stratíte menej tepla, takže spotrebujete menej paliva. Dve hlavné metódy grilovania za pomoci zatvoreného poklopu, sa volajú metóda priameho grilovania a metóda nepriameho grilovania.

Metóda priameho grilovania.

Priame teplo je vhodné na varenie, kde potrebujete vysokú teplotu a grilujete max do 20 minút. V tomto prípade teplo sála priamo pod jedlom. Typickým jedlom pre túto metódu sú klobásky, burgery, ryby, kuracie plátky, steaky, zelenina a morské plody.

Metóda nepriameho grilovania.

Všetky pokrmy, ktoré vyžadujú dobu prípravy dlhšiu, ako 20 minúť, by mali byť grilované pomocou metódy nepriameho žiaru. Táto metóda sa používa u naozaj veľkých kusov jedla, ako sú napríklad celé kurča, kačica, alebo iná hydina ktorú chceme upiecť v celku. Aby ste mohli túto metódu používať, presunte zdroj žiaru na strany grilu, aby sa na jedlo nedostal priamy žiar a mohlo sa prepiecť a zvnútra. táto metóda je podobná, ako pečenie v teplovzdušnej rúre.

Viac informácii o spôsobe a metódach grilovania sa dočítate tu.

Komentáre0
Napísať komentár
Nákupný košík
naša predajňa
Naše prodejna foto
spôsob doručenia
Toptrans
Newsletter

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookies. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s našim používaním súborov cookies. Súhlasím