Viete správne rozpáliť Váš gril?

Viete správne rozpáliť Váš gril?

Viete ako správne rozpáliť Váš gril na drevené uhlie, či brikety? Dobre rozpálený gril je základom úspechu a nezabudnutelnej grilovačky.

Zapálenie kotlového grilu

Na zapálenie kotlového grilu odporúčame použiť komínový štartér. Komínový štartér je dutý kovový valec s drôtenou mrežou, ktorá je privarená vnútri štartéra asi 8 cm od spodnej časti. Po jeho obvode sú vyvŕtané veľké diery, ktoré zabezpečia, aby vzduch prúdil aj pod uhlím, ktoré je umiestnené v hornej časti štartéra a tým zabezpečí rovnomerné horenie.

Postup pre zapálenie uhlia či brikiet v komínovom štartéri:

1. Na palivový rošt grilu umiestnite 2 až 3 podpaľovacie kocky a zapáľte ich. Do komínového štartéra nasypte uhlie či brikety a postavte ich nad zapálené kocky.

Pozn. Ak nemáte podpaľovacie kocky, použite 2 až 3 mierne pokrčené listy novín s drobnými trieskami vnútri.

2. Nasledujúcich cca 20 minút môžete sledovať ako efekt komínového štartéra pomáha rovnomerne rozpáliť jednotlivé uhlíky.

3. Uhlíky sú správne rozpálené akonáhle žiaria sýto červeno-oranžovou farbou, čo trvá 15 až 20 minút. V tomto okamihu ich nasypeme na palivový rošt,alebo do palivových prepážok.

Pozn. Nezabúdajte na kvalitné nehorľavé rukavice, ktoré ochránia vaše ruky pred popálením.

Komentáre0
Napísať komentár
Nákupný košík
naša predajňa
Naše prodejna foto
spôsob doručenia
Toptrans
Newsletter

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookies. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s našim používaním súborov cookies. Súhlasím