Steak z hovädzieho pupka

Steak z hovädzieho pupka

Vynikajúce, jednoduché, toto proste musíte vyskúšať

Mäso na steak z hovädzieho pupka, alebo aj flank steak sa nachádza v spodnej časti hovädzieho boku a nemá žiadne kosti. Tento druh mäsa je idealny na marinovanie, ale ešte predtým ako sa mäso dá na gril, mali by ste zotrieť zostávajúcu marinádu. Steaky grilujete cca jednu minútu z každej strany a potom ich ešte nechajte prepekať 4-6 min. v závislosti od hrúbky mäsa. Ak chcete dosiahnuť menej výraznú chuť, jednoducho obe strany posypte soľou a čiernym korením a grilujte z každej strany 4 až 6 min nad priamym žiarom. Tento druh mäsa má relatívne hrubé vlákna a musí byť preto nakrájané na tenké plátky. Najjednoduchšie to dosiahnete ak nakrájate plátky pod uhlom cca 45 stupňov.

Perfektný recept na marinovaný grilovaný Flank steak

Budeme potrebovať:

Marináda:

•   1/3 hrnčeka olivového oleja

•   2 pretlačené strúčiky cesnaku

•   2 čajové lyžičky červeného vinného octu

•   1/3 hrnčeka sójovej omáčky

•   ¼ hrnčeka medu

     •   ½ čajové lyžičky čerstvo pomletého korenia

Flank steak

Hrubozrnná soľ

Čerstvo pomleté korenie

Steak pripravujeme v celku, potom sa nakrája na tenké plátky pod uhlom 45 stupňov. Tato príprava zaistí šťavnatosť mäsa a spôsob krájania kompenzuje jeho prirodzenú húževnatosť.

Povrch steaku mierne narežeme naprieč vláknami. Rezy robíme cca 1,5 cm od seba.  Z uvedených ingrediencií pripravíme marinádu. Marinádu votrieme do mäsa, mäso vložíme do mraziaceho vrecka aj so zvyšnou marinádou (namiesto vrecka sa dá použiť aj alobal). Vrecko vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny, optimálne je nechať mäso marinovať cez noc.

Gril alebo panvicu potrieme olivovým olejom naneseným na papierovú utierku a rozpálime na vysokú teplotu.  Steak vyberieme z marinády a bohato ho posypeme zo všetkých strán hrubozrnnou soľou a čerstvo pomletým korením.

Steak položíme na rozpálený gril a pečieme z každej strany 4- 6 minúť. Flank steak je najvhodnejší pripravovať v úprave medium rare- úprava well done spôsobí tuhosť mäsa. Po upečení steak vyberieme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať 10 minút na teplom mieste.

Nakoniec steak pokrájame na tenké plátky pod uhlom 45 stupňov. 

Komentáre0
Napísať komentár
Nákupný košík
naša predajňa
Naše prodejna foto
spôsob doručenia
Toptrans
Newsletter

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookies. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s našim používaním súborov cookies. Súhlasím