Perfektný Steak

Perfektný Steak

Ugrilovať perfektný steak je jednoduchšie ako si myslíte

Pri grilovaní získa steak typicku mriežku a arómu, ktorá sa rozvinie pri prudkom opečení a
dodá mu optimálnu chuť. Skrátka a dobre: perfektný steak.

Pripravte si na grile perfektný steak ako profesionál:

Prvú stranu steaku grilujte 4 minúty v priamej grilovací zóne a so zatvoreným poklopom. Potom Steak obráťte. Druhú stranu grilujte ďalšie 4 minúty v priamej zóne a so zatvoreným poklopom. Položte steak druhou stranou do nepriamej grilovacie zóny a tam grilujte ďalších 10 minút sa zavretým poklopom.

Skontrolujte pomocou digitálneho vreckového teplomeru, či má mäso požadovanú vnútornú teplotu a v prípade potreby pokračujte v grilovaní,
kým steak nebude mať požadovanú vnútornú teplotu (tento postup by nemal trvať dlhšie ako 7 minút).
Steak zložte z grilu a nechajte 3-5 minút odpočívať na predhriatom tanieri.
Tým sa mäsovej šťavy znovu rozloží a mäso zostane krásne šťavnaté.

Mohla by sa Vám hodiť niektorá z našich termosond, ako napríklad Igrill, alebo digitálna vrecková termosonda.

 
Dobrú chuť

Komentáre0
Napísať komentár
Nákupný košík
naša predajňa
Naše prodejna foto
spôsob doručenia
Toptrans
Newsletter

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookies. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s našim používaním súborov cookies. Súhlasím