Perfektný Steak

Ugrilovať perfektný steak je jednoduchšie ako si myslíte
Pri grilovaní získa steak typicku mriežku a arómu, ktorá sa rozvinie pri prudkom opečení a
dodá mu optimálnu chuť. Skrátka a dobre: perfektný steak.
Pripravte si na grile perfektný steak ako profesionál:
Prvú stranu steaku grilujte 4 minúty v priamej grilovací zóne a so zatvoreným poklopom. Potom Steak obráťte. Druhú stranu grilujte ďalšie 4 minúty v priamej zóne a so zatvoreným poklopom. Položte steak druhou stranou do nepriamej grilovacie zóny a tam grilujte ďalších 10 minút sa zavretým poklopom.
Skontrolujte pomocou digitálneho vreckového teplomeru, či má mäso požadovanú vnútornú teplotu a v prípade potreby pokračujte v grilovaní,
kým steak nebude mať požadovanú vnútornú teplotu (tento postup by nemal trvať dlhšie ako 7 minút).
Steak zložte z grilu a nechajte 3-5 minút odpočívať na predhriatom tanieri.
Tým sa mäsovej šťavy znovu rozloží a mäso zostane krásne šťavnaté.
Mohla by sa Vám hodiť niektorá z našich termosond, ako napríklad Igrill, alebo digitálna vrecková termosonda.
Dobrú chuť








Komentáre0
Napísať komentár
Komentáre môžu pridávať iba prihlásení užívatelia. Prihlásiť